OPERETTEN

OPERETTEN TEATERHOTELLET

 

 

Efter succéerna med Läderlappen och Glada Änkan presenterar Opera i Ystad ännu en storslagen operett, fylld av skratt, musik och tänkvärdheter.

Återigen är det Rickard Söderberg som står för idé och nyöversättning av sångtexterna och denna gång har konceptet utvecklats tillsammans med dirigenten Jonas Samuelsson. Tillsammans har de skapat en operett som bygger på händelserna kring invigningen av Ystads Teater år 1894.

 

Det var en dramatisk tid, då den gamla operan - enligt vissa - brändes ner av en driftig direktör som ville ha ut försäkringspengarna för att bygga en ny teater och när invigningen närmar sig kommer dock historien ifatt honom.

I handlingen möter vi de autentiska personerna från invigningen, såväl som några av den tidens största stjärnor som Christina Nilsson och Helena Rubinstein.

 

På scen står, förutom Rickard själv, bl a våra firade operettprimadonnor Laine Quist och Elinor Fryklund. Dessutom några av Sveriges mest etablerade och älskade opera- och operettstjärnor.

 

Opera i Ystad fortsätter att vara den enda sommarföreställning i Skåne som spelar med orkesterdiket fyllt och denna

gång är det Sveriges första kapellmästare på Broadway, Nils-Petter Ankarblom, som gjort arrangemangen. På dirigentpulten står, liksom tidigare säsonger, Jonas Samuelsson.

För musiken står några av våra mest älskade operettkompositörer som Strauss, von Suppé, Zeller och Millöcker och publiken kan se fram emot ett pärlband av kända, och mindre kända, juveler ur operetthistorien!

 

Dessutom kommer föreställningen att framföras i några av de originalkulisser från den verkliga invigningen 1894, kompletterade med helt unika kulisser, specialdesignade och tillverkade av Swedish Academy of Realist Art, för vår operett.

 

Här under är lite av den musik som ni kommer stöta på under sommarens föreställning av Teaterhotellet.