MEDLEMMAR


Rickard Söderberg

Rickard Söderberg är utbildad på Kgl Teater i Köpenhamn och har sedan sin examen etablerat sig som en av de mest folkkära operasångarna i Sverige. Han har sjungit främst roller o barock- och Mozartoperor, men också modern opera, oratorier och konserter. Rickard har gett ut 4 fullängds-skivor och leder också ett radioprogram om opera på Sveriges Radio P2.Rickard gjorde sin första produktion med KoS 2014 då har regisserade Alcina på turné. Sedan dess har han haft olika roller, bl.a. regissör och librettist, vid sidan om att ha stått på scen i samtliga tre operettproduktioner i Ystad.

"För mig är KoS ett av de modigaste och vildaste operasällskap jag känner till, och tveklöst ett av de som är i den mesta kontakten med sin samtid. Det är därför jag fortsätter älska att arbeta med KoS.”

Jonas Samuelsson

Jonas Samuelsson studerade teknisk fysik vid Chalmers, men bytte sedan till studier vid Kungliga musikhögskolan och Guildhall School i London och är sedan 2007 anställd vid Malmö Opera. Som frilanssångare har Jonas främst varit verksam i Frankrike, England, Spanien, Italien och har bl a framträtt på Aix-en- Provance Festival, Theatre Champs-Elysees, Royal Albert Hall och Madrids konserthus. För spansk TV har han spelat in rollen som Don Quijote (De Falla).


                                             
Jonas har varit gästprofessor i interpretation vid Lucena Music School och har arbetat som musikcoach i London. Han tilldelades Anne Wyburd Award som främsta Liedsångare vid Guildhall 2003, har vunnit Vera Rosza Schubert Prize och handplockades av Dietrich Fischer-Dieskau till dennes första masterclass i England.


Jonas är också verksam som dirigent och har dirigerat KoS produktioner sedan 2015.

Jag känner att KoS har ett dynamiskt och snillrikt förhållande till opera- och operettgenren. Med enorm lust och glädje jobbas det med att bearbeta och omdana repertoaren så att den känns angelägen och spännande även av idag. Ett så kreativt jobb kan man inte få nog av!"

Johan Palmqvist

Johan, lyrisk tenor, har varit verksam i Malmö Operakör sedan år 2000. På Malmö Opera har han gjort flertalet roller, bland annat som präst i Jesus Christ Superstar, väpnare i Parsifal, Gabriel i Träskoprinsessan, livgardist i Manon, yngre bror i Dead man walking och som Simons pappa i Kinky Boots. Han har gjort rollen som Basilio i Figaros Bröllop och Monostatos i Trollflöjten med Skånska Operan, samt Alfred i Läderlappen och Camille i Glada Änkan med Kammaropera Syd, där han idag är ordförande.


Johan underhåller, tillsammans med Nils Olsson, under namnet Tenore Amore runt om i Sydsverige och gör konserter med bland annat Malmö Brandkårsorkester. Johan är även en flitigt anlitad konsertsångare. Under våren gör han rollen som 1:e Junge i Parken på Malmö Opera.

"KoS är en väldigt kreativ grupp. Arbetet med våra uppsättningar är alltid lustfyllt och vi är en skön blandning av människor som deltar både på och runt scen. Jag njuter av våra projekt tillsammans.”

Elinor Fryklund

Elinor Fryklund började sin musikaliska bana i Halmstad, där hon växte upp. Efter studenten fortsatte sångstudierna i Växjö på S:t Sigfrids Folkhögskola under ett par år. Hon studerade till sångpedagog vid Musikhögskolan i Malmö under åren 2000-2004, varefter hon fortsatte sina studier till solist vid Operaakademiet i Köpenhamn 2004-2007. Hon debuterade i rollen som Zerlina i Mozarts Don Juan på Det Kongelige Teater, där hon även gjort rollen som Lucia i Brittens The rape of Lucretia.


Vidare har hon setts i roller som Susanna (Figaros bröllop), Despina (Cosi van Tutte), Norina (Don Pasquale), Papagena (Trollflöjten) och Nanetta (Falstaff) och Nattens drottning i Trollflöjten. Sommaren 2015 såg vi henne som Adele i Läderlappen på Ystad Teater och 2016 som Valencienne i Glada änkan.


Under förra årets uppsättning av Teaterhotellet gestaltade hon Fröken Löfberg och i år ser vi henne återigen som Adele i Läderlappen. Elinor är flitigt anlitad som solist vid konsertsammanhang runt om i södra Sverige - allt från sakrala verk till opera- och operettkonserter.

"Det är en ynnest att få utvecklas både sceniskt och musikaliskt tillsammans med gänget i KoS. Vänskap, kreativitet, utmaningar och lust styr oss framåt och för mig är det den bästa vägen med det bästa sällskapet att få fortsätta vandra vidare på.”

Laine Quist

Laine Quist är utbildad vid masterprogrammet på Musikhögskolan i Malmö och är sedan 2010 anställd som korist vid Malmö Opera. Utöver sin koristtjänst har hon haft roller i bl.a. Rosenkavaljeren, Parsifal, Jenufa och Lakmé. Hösten 2012 gjorde hon sin första större huvudroll i Malmö Operas prisade turnéföreställning av Tosca. Man har även kunnat se henne göra titelrollerna i Puccinis Syster Angelica och Verdis Aida. 2010 var Laine en av eldsjälarna som bildade den ideella föreningen Kammaropera Syd, där hon satt som ordförande i många år. Tillsammans med KoS har hon bland annat fått göra roller som Fiordiligi i Cosi fan tutte samt titelrollen i Alcina.Sedan 2014 är Laine, tillsammans med Rickard Söderberg, konstnärlig ledare för Opera i Ystad, men även producent för KoS. I Ystad har hon gjort roller som Rosalinda i Läderlappen och Hanna Glawari i Glada änkan.

"KoS är min hobby, min passion och min lekstuga. Genom KoS kan jag förverkliga alla mina vildaste fantasier och mina drömmar. ”Inget är omöjligt” är vårt ordspråk och ledord!”

Lotte Ohlander

Lotte är frilansande sångerska med både opera och musikal på sin repertoar. Hon har sjungit många av de stora mezzorollerna som Dorabella i Così fan tutte, Ruggiero i Alcina och Abbedissan i Syster Angelica. 2015 gjorde hon prins Orlofsky i Söderbergs uppsättning av Läderlappen på Ystads teater och påföljande år rollen som Sylviane i Glada änkan.Våren 2017 spelade Lotte i musikalen Billy Elliot på Stockholms stadsteater och under hösten har vi sett henne flyga i taket på Malmö Opera som Fruma Sarah i Spelman på taket. På Malmö Opera har hon även medverkat i bl.a Karlsson på taket och Billy Elliot.

"För mig är KoS” förknippat med ett ord: Glädje! Gruppen har alltid utgått från vad vi tycker är rätt och roligt. Vad passar oss? Vad vill vi? Samarbetet med Rickard Söderberg har tagit oss uppåt ytterligare en dimension, då han med sin kreativitet och lust fått oss att känna att ingenting är omöjligt!”

John Löfgren

John Löfgren är utbildad sångare och cellist vid musikhögskolorna i Malmö, Göteborg och Manchester. Vid sidan av sin fasta anställning som cellist i Malmö operaorkester frilansar John som sångare och har de senaste säsongerna sjungit på bland annat Malmö opera och Göteborgsoperan.


John blev medlem i Kos 2013 i samband med att han sjöng rollen som Bradamante i Rickard Söderbergs uppsättning av Händels Alcina. Han har sedan dess medverkat i Vive l’Operette 2014 och i Glada Änkan 2016, där han gjorde rollen som Cascada.

"Det jag älskar mest med KoS är den underbara sammansättningen av sångare och musiker och den kreativa, experimentella, lustfyllda och inte minst kärleksfulla arbetsmiljön!”